חצאי אבוקדו עם סלסת עגבניות ופטה

רכיבים

1 אבוקדו בשל

לסלסה:

2 עגבניות בשלות, קצוצות דק

½ בצל סגול, קצוץ דק

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

2 פקקים תרכיז משקה אלוורה בטעם טבעי

1 כפית חומץ בן יין

1 ליים או לימון, סחוט טרי

מלח ים, לפי הטעם

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה

רבע כוס גבינת פטה 5% שומן, מפוררת

2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

אופן הכנה :
1. להכנת הסלסה: מניחים את העגבניות הקצוצות, הבצל והפלפל החריף בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים תרכיז משקה אלוורה, חומץ בן יין ומיץ ליים ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
2. לפני ההגשה חוצים את האבוקדו לאורך.
3. מניחים במרכז כף גדושה של הסלסה. מפזרים מעל את גבינת הפטה ועלי כוסברה קצוצים דק. מגישים מיד.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קלוריות) 222
חלבון (ג) 8.9
פחמימות (ג) 22.7
שומן (ג) 12.9

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
13-05-2021
מלחץ להרפייה: 10 טיפים שיעזרו לכם להירגע
תזונה
09-05-2021
25 טיפים קטנים וחשובים למי ששומר על חיטוב בחג שבועות
מתכונים
04-05-2021
עוגת ריקוטה ופירות יער
תזונה
03-05-2021
ילדים במשקל תקין: 8 דרכים לגרום לילדים לחיות בריא יותר
תזונה
29-04-2021
מה הבעיה בדיאטות ואיך אפשר לרדת במשקל בלעדיהן?
מתכונים
27-04-2021
מתכון להכנת שייק תות שוקולד
ספורט
22-04-2021
10 דברים שאתם חייבים לדעת על אימונים בגיל השלישי
ספורט
19-04-2021
19 דרכים להעלות את המוטיבציה לאימונים